Ľudia sú znechutení z regionálnych mačkopsov

14.11.2013 Bratislava

Slovenská národná strana (SNS) považuje delenie ľudí a Slovenska na „pravicu a ľavicu“ (resp. len Smer) za prežité a zavádzajúce.
Obe ľavo-pravé zoskupenia na regionálnej úrovni vzájomne pragmaticky kolaborujú, aby si mohli ukrojiť z regionálneho koláča moci. Vyplýva to z rokovania predsedníctva SNS, ktoré okrem iného analyzovalo výsledky prvého kola volieb do vyšších územných celkov.
Ľudia - voliči sú práve z takýchto regionálnych koaličných mačkopsov znechutení a toto je podľa SNS jeden z hlavných dôvodov opakovanej nízkej účasti vo voľbách do VÚC.
Aj keď je pre SNS sympatické, že premiér vlády a predseda Smeru si osvojil pôvodný cieľ SNS na zoštíhlenie počtu krajov na 3+1, politici vlády aj opozície by mali Čierneho Petra hľadať nielen v reforme krajov, ale najmä vo falošnej politickej kultúre vytvárania nečitateľných a nesúrodých koaličných zoskupení. Ďalším východiskom v náprave k vyššej účasti ľudí na rozhodovaní a pred koncentráciou moci by malo byť zavedenie princípu jeden mandát stačí.
SNS vyzýva na mobilizáciu slovenských voličov aj v druhom kole volieb do VÚC, aby nie šachy politických centrál, ale ľudia rozhodli o vedení svojich krajov.

Rafael Rafaj
prvý podpredseda SNS
 

Vyberte región